Al Ittihad Terus All Out Untuk Dapatkan Mo Salah

Juara Pro League Arab Saudi, Al Ittihad dilaporkan akan terus Istiqamah dan all out untuk mendapatkan Mohamed Salah dari Liverpool dan membawanya ke bumi Arab yang dilimpahi kemewahan tidak terbatas itu selepas ramai pemain bintang Eropah berjaya dipikat.

Sebelum ini, Al Ittihad telah membuat percubaan untuk menandatangani penyerang Liverpool Mohamed Salah lebih awal pada jendela perpindahan musim panas ini namun telah ditolak oleh Liverpool.

Namun Al Ittihad masih tidak berputus asa dan bersedia untuk melakukan segala-galanya untuk mencuba dan menandatangani Mohamed Salah dari Liverpool sebelum jendela perpindahan Liga Pro Saudi ditutup pada 7 September.

Penyerang itu telah menjadi salah satu sasaran utama Al Ittihad pada musim panas ini dan mereka masih berminat dengannya, walaupun ejen Salah, Ramy Abbas Issa berkata pada awal Ogos pemain itu akan terus komited bersama Liverpool bagi mengharungi masim baharu.

Mo Salah telah menandatangani kontrak baharu di Anfield musim panas lalu dan mempunyai baki dua tahun dalam perjanjiannya.

Keputusan muktamad terletak pada Liverpool, yang pastinya tidak mahu menjual penyerang itu, tetapi satu sumber memberitahu Sky Sports News bahawa Salah ingin mendengar apa yang akan ditawarkan Al Ittihad.

Pada ketika ini, Al Ittihad telah pun berjaya mengikat Karim Benzema, bekas rakan sepasukan Salah di Liverpool, Fabinho, N’Golo Kante dan bekas pemain sayap Celtic, Jota (Joao Pedro Neves Filipe) bukan Diogo Jota dalam skuad mereka.

Bagaimanapun, terdapat laporan kukuh yang menunjukkan Jota boleh meninggalkan kelab itu hanya beberapa minggu selepas menyertai dengan bayaran £25 juta – jika Al Ittihad berjaya menterai perjanjian untuk Salah.

Ketua pemberita Sky Sports News Kaveh Solhekol pula telah menyatakan bahawa Salah tidak akan dijual oleh Liverpool:

“Kami sudah lama tahu mereka mahu mendapatkan Salah dan setakat ini Liverpool menegaskab Salah tidak akan dijual.

“Apabila laporan ini mula muncul sebulan lalu bahawa mereka berminat, ejennya sendiri keluar di media sosial dan berkata Salah komited dengan Liverpool. Jika itu tidak berlaku, dia tidak akan menandatangani kontrak baru musim panas lalu.”

“Kontrak itu menjadikannya pemain dengan gaji terbaik di Liverpool, masih mempunyai dua tahun lagi untuk bermain dan Liverpool sangat jelas bahawa mereka tidak mahu menjualnya.”

“Tetapi seperti yang kita lihat sepanjang musim panas, kelab Liga Pro Saudi ini tidak menerima jawapan tidak. Mereka mempunyai senarai sasaran mereka, dan akan melakukan apa sahaja untuk menandatangani pemain tersebut.”

“Mereka tidak akan berputus asa dan jendela perpindahan Saudi dibuka selama beberapa hari (7 September) selepas jendela perpindahan di sini ditutup (1 September). Ini mempunyai kesan yang benar-benar tidak stabil pada Liverpool, tetapi ia adalah sesuatu yang semua orang dalam permainan ini di Eropah terpaksa membiasakan diri. Liga Pro Saudi berada di sini untuk kekal dan mereka mempunyai wang untuk mencuba dan kadangkala berjaya, dengan membeli pemain terbaik dunia.”

“Saya rasa Mo Salah bukan untuk dijual. Dia pemain Liverpool dengan gaji terbaik. Perkara terakhir yang Jurgen Klopp mahukan ialah kehilangannya begitu lewat di jendela perpindahan. Klopp keluar baru-baru ini dan berkata dia tidak berpuas hati dengan bagaimana jendela Saudi Pro League masih dibuka. selepas tingkap Liga Perdana ditutup. Dia bimbang tentang fakta kelab Saudi boleh masuk dan mengambil pemain dari kelab Liga Perdana selepas jendela perpindahan di sini ditutup, jadi mereka tidak dapat menggantikan mereka.”

“Sekiranya Al Ittihad cuba mendapatkan Salah selepas tingkap ditutup pada Jumaat depan, mimpi buruk Klopp akan menjadi kenyataan.”

“Ini adalah pasaran perpindahan – kelab Saudi mempunyai tarikh perpindahan yang berbeza untuk kelab Liga Perdana. Al Ittihad tidak melakukan apa-apa yang salah. Mereka cuba untuk menandatangani pemain.”

“Adakah setiap pemain mempunyai harga masing-masing? Adakah ia akan sampai ke peringkat di mana harganya sangat tinggi sehingga Liverpool tergoda untuk aliran tunai masuk? Tidak ada sebarang petunjuk setakat ini dari kelab bahawa ini akan berlaku.”

“Kami telah melihat berkali-kali pada musim panas ini, kelab Saudi mengenal pasti sasaran dan menabur wang pada sasaran mereka. Kami bercakap tentang jumlah wang yang luar biasa dan kami telah diberitahu beberapa pemain ini yang enggan berpindah diberitahu mereka akan diberi 50 peratus lebih tinggi daripada gaji mereka sepanjang tempoh kontrak mereka ada sekarang, bebas cukai, untuk menggoda mereka untuk menyertai.”

BACA:  7 Kehebatan Dan Kebaikkan Salah Yang Boleh Dijadikan Ibrah