Arsenal Sedia Pintas Lisandro Martinez Daripada Man United Untuk Dijadikan Pemain Simpanan

Arsenal tiba tiba mahu merampas Lisandro Martinez daripada menyertai Manchester United.

Lisandro Martinez merupakan salah seorang pemain sasaran Erik Ten Hag. Ye, la, dia mana ada sasaran lain. Kalau tak pemain Ajax, bekas pemain Ajax.

Selain Martinez, United dikaitkan dengan Antony dan Jurrien Timber, ya pemain Ajax juga. Dan Frenkie De Jong, bekas pemain Ajax.

Mereka dikatakan sukar mendapatkan Antony dan Timber sedia kekal di Ajax selepas dihasut Van Gaal.

Kedua dua kelab sedia meningkatkan tawaran mereka untuk menandatangani pemain pertahanan Ajax, Lisandro Martinez.

Martinez telah membuktikan dirinya sebagai salah satu pertahanan terbaik di Belanda dan pemain tetap untuk Argentina sejak dua musim lalu.

Pemain berusia 24 tahun itu memainkan peranan utama dalam kemenangan Eredivisie berturut-turut Ajax di bawah Erik ten Hag dan kini terbuka untuk berpindah ke kelab Eropah yang lebih besar.

United telah dikaitkan dengan Martinez sejak mereka mengikat pengurus Belanda, Ten Hag dari Ajax, tetapi Red Devils berdepan saingan daripada saingan Liga Perdana Inggeris, Arsenal.

Sebelum ini Man United dikatakan menjadi kelab tunggal yang benar benar mahukan Martinez secara serius. Tanpa disangka sangka kelab bimbingan Mikel Arteta, Arsenal tiba tiba menujukkan minat mereka.

Menurut Daily Mirror, delegasi dari kedua-dua Arsenal dan Manchester United bertemu wakil pertahanan itu di London pada minggu itu untuk membincangkan perpindahan ke England.

Didakwa bahawa Arsenal telah membuat tawaran £25 juta untuk Martinez, manakala United berharap untuk mendapatkan tandatangannya dalam perjanjian bernilai £30 juta. Walau bagaimanapun, Ajax telah menetapkan harga yang diminta £42m.

Tawaran Arsenal tersebut ditolak, namun mereka sedia meningkatkan lagi tawaran untuk pemain tersebut.

Ten Hag mempercayai Martinez dan percaya versatiliti beliau boleh menjadi tambahan sebenar kepada skuadnya di Old Trafford, manakala Arteta dilaporkan berminat untuk mengukuhkan pilihan di pertahanannya ketika dia ingin membawa Arsenal kembali ke Liga Juara-Juara Eropah.

Kedua-dua kelab mempunyai keutamaan lain, bagaimanapun, dengan Arsenal berusaha untuk melengkapkan perpindahan £45m untuk penyerang Manchester City Gabriel Jesus dan Manchester United membuat perkembangan lebih positif dalam perjanjian untuk pemain tengah Barcelona, ​​Frenkie de Jong.

Peluang untuk bersatu semula dengan Ten Hag mungkin menarik minat Martinez, tetapi pemain antarabangsa Argentina itu telah diberi amaran tentang perpindahan ke Arsenal kerana masa permainannya mungkin terjejas, dengan skuad Arteta lebih stabil di pertahanan.

Bekas bintang Ajax Marciano Vink berkata awal minggu ini: “Anda tidak pernah tahu, sudah tentu, tetapi jika terdapat begitu banyak keuntungan ekonomi yang akan dibuat.:”

“Ajax harus sentiasa fokus pada yang seterusnya. Saya rasa €40m pasti boleh dirunding.”

“Saya rasa [Ben] White bagus, sementara Gabriel masih agak tidak digilap lagi. Kedua-duanya bukan pembina serangan yang bagus.”

“Dia [Martinez] akan dibawa masuk untuk posisi bek tengah kiri, dan saya tidak fikir mereka akan membawa Gabriel keluar di Arsenal begitu sahaja dari kesebelasan utama.”

“Jika mereka mendapatkan Martinez, saya fikir mereka akan mendapatkannya untuk bangku simpanan. Sebagai sandaran.”

BACA:  Premier League 2022/23: Arsenal 3-1 Tottenham Hotspur