Bailly Yakin EPL Tahun Depan Milik United, Dan Mahu Julang Europa League Dulu Musim Ni

Share on facebook
Share on twitter

Harapan setinggi gunung telah dibangkitkan oleh Eric Bailly, selepas menandatangani kontrak baharu dengan pasukan pesaing kejuaraan EPL musim ini, Manchester United.

Pemain pertahanan Manchester United itu percaya bahawa musim depan pasukannya akan kembali menjadi raja Liga Perdana Inggeris dan boleh menjuarai UCL.

Manchester United adalah kelab dengan jumlah trofi EPL tertinggi dalam sejarah bola sepak Inggeris. Tetapi kali terakhir United memenangi trofi adalah lapan tahun yang lalu.

Pada musim 2020/21, Manchester United menunjukkan kemajuan yang pesat di bawah kendalian Ole Gunnar Solskjaer. Mereka berada di tempat kedua dalam kedudukan EPL walaupun mereka berada 10 mata dari Man City di puncak liga.

Bailly optimis bahawa Manchester United boleh menjadi juara musim depan. “Saya percaya bahawa pasukan ini mampu menang [EPL],” kata Bailly kepada MUTV.

Bailly berpendapat bahawa United pada masa ini mempunyai pemain yang sangat berbakat. Jadi dia optimis bahawa mereka boleh menjadi juara musim depan.

“Saya percaya dengan kualiti yang dimiliki rakan sepasukan saya. Kami adalah pasukan muda tetapi mempunyai kualiti yang baik,”

“Pasukan ini selalu mahu meningkat dari hari ke hari, dan saya rasa sikap itu penting untuk musim depan,”

Bailly juga mengakui bahawa musim depan langkah MU untuk menjadi juara EPL tidaklah mudah. Tetapi dia yakin pasukannya boleh muncul sebagai juara.

“Saya harap kami dapat memenangi Liga Europa musim ini, kerana musim depan kami akan menghadapi lebih banyak cabaran,”

“Kami akan bermain di Liga Juara-Juara Eropah, dan saya mahu memenangi Liga Perdana musim depan, ini adalah impian terbesar saya,” katanya.

Ini bukan pertama kali pemain Man United melaungkan next year is our year. Sebelum ini Romelu Lukaku pernah melaungkan manifesto yang sama namun sayangnya dia tak sempat merasai EPL musim depan bersama Bailly dan rakan rakan.

Bailly merupakan pemain bek tengah yang berbakat. Namun sering ternganggu kerana kecederaan. Diharap Bailly akan dapat mengatasi masalah tersebut demi membuktikan bahawa dia mampu membantu United menjuarai EPL musim depan.

Share on facebook
Share on twitter

Baca Juga

Baca Juga