Jurgen Klopp Dedahkan Siapa Penyebab Perbalahan

Share on facebook
Share on twitter

Pengurus pasukan paling hebat di muka bumi ini, Jurgen Klopp telah mengesahakn bahawa pemain pertahanan mereka, Andy Robertson merupakan individu yang bertanggungjawab mencetuskan perbalahan selepas perlawanan menentang Leicester City.

Dalam perlawanan itu Leicester City telah tewas dipenghujung perlawanan selepas James Maddison berjaya mengikat kedudukan sekaligus memadamkan gol pendahulan Sadio Mane.

James Milner menjaringkan gol kemenangan pada penghujung perlawanan selepas Sadio Mane dijatuhkan. Ada sedikit sentuhan tetapi berlakonnya melampau-lampau.

https://twitter.com/FootbaII_HQ/status/1180515025028620288

Jurgen Klopp telah membuat pendedahan dan menjelaskan insiden ini dalam temuramah selepas perlawanan.

“Andy Robertson telah meraikan kemenangan ketika wisel penamat dan telah menolak Ayoze Perez yang mungkin tidak dijangkakan Ayoe dan membuatkan Ayoe terasa tersinggung.”

Pengurus Leicester City, Brendan Rodgers yang merupakan bekas pengurus Liverpool menafikan sebarang pergaduhan besar dan menyatakan insiden itu tiada apa pun.

“Aku fikir berdasarkan kenyataan Ayoe, Andy Robertson telah meraikan kemenangan dengan menolak beliau di mana perbuatan itu tidak dijangka dan jelas Ayoe bersa jelik dengan perbuatan itu.”

“Benda ni la cetuskan perbalahan, tak de menda pun.”

Maka apa yang diujarkan oleh Rodgers ini ada benarnya tiada apa-apa pun tdak sempat bergaduh sudah dileraikan tetapi perbuatan Robertson sangat kurang berakal.

Tapi macam biasa la penyokong mereka mesti bekap baik punya. Tak leh nak sentuh langsung.

Share on facebook
Share on twitter

Baca Juga

Baca Juga