Sepanyol Memecat Lopetegui Menjelang Piala Dunia dan Aidilfitri

Share on facebook
Share on twitter

Piala Dunia 2018 yang bakal berlangsung di Russia hanya tinggal sehari lagi sebelum sepak mula, namun Sepanyol tenang memecat jurulatih mereka, Julen Lopetegui.

Keputusan pemecatan ini juga dibuat menjelang hati raya semua insan bergembira tetapi bagi penyokong Sepanyol hanya kesedihan yang menyelubungi hidup. Siapakah yang sudi menghulurkan simpati kepada nasib mereka?

Lopetegui dipecat kerana melanggar kontraknya bersama Sepanyol dengan mengikat janji menjadi jurulatih Real Madrid. Perbincangan diadakan tanpa pengetahuan FA Sepanyol.

Sebelum dipecat, Julen Lopetegui telah dilantik sebagai jurulatih Real Madrid bagi menggantikan Zinedine Zidane yang meletakkan jawatan selepas kejohanan Piala Dunia 2018.

Real Madrid mengumumkan Julen Lopetegui bakal menjadi jurulatih pasukan utama bagi tempoh 3 musim dan Lopetegui akan mupa bertugas selepas Piala Dunia.

Lopetegui telah memimpin pasukan Kebangsaan Sepanyol selam dua tahun. Namun perlantikan beliau sebagai jurulatih Real Madrid telah menimbulkan konflik ketika cinta sedang bertasbih dan Piala Dunia bakal bermula.

Presiden FA Sepanyol(REFF), Luis Rubiales dengan segera terbang dari Kongres FIFA bagi mengundi Tuan Rumah Piala Dunia 2026 yang berlangsung di Krasnodar.

Rubiales yang rasa dikhianati dengan tindakan Lopetegui kerana hanya mengetahui berita Lopetegui dilantik sebagai jurulatihbReal Madrid 5 minit sebelum pengumuman dibuat.

Tindakan Lopetegui nyata telah melanggar kontraknya bersama Sepanyol dan telah membelakangkan majikannya ketika bersetuju untuk bersama Real Madrid.

Akibat ketidakjujuran Lopetegui yang bersikap kejuburan, Rubiales telah berbincang dengan pemain dan membuat keputusan memecat Lopetegui di atas ketidakpatuhan dengan perlanggaran etika pada hari penuh menyedihkan.

Saat bahagia Lopetegui, Rubiales dan Hierro ketika Threesome bersama

Fernando Hierro yang merupakan Pengarah Bola Sepak Sepanyol telah dilantik bagi menggantikan kekosongan menjelang perlawanan menentang Portugal.

Bekas pemain Real Madrid dan Sepanyol itu merupakan anak buah kepada Sam Allardyces ketika di Bolton Wanderes.

Share on facebook
Share on twitter

Baca Juga

Baca Juga