Ten Hag Laung Amaran: “Manchester United Sasar EPL Dan UCL, Tu La Sebab Abang Dapat Kontrak Baru”

Erik Ten Hag melaungkan amaran lebih awal kali ini bahawa Manchester United bakal menjuarai Liga Perdana Inggeris dan Liga Juara Juara Eropah selepas ini.

Mungkin ada yang mempersoalkan amaran itu kerana Man United tidak bermain di dalam pentas Liga Juara Juara Eropah. Tetapi perancangan itu adalah untuk dua atau tiga tahun mendatang.

Fokus mereka ketika ini adalah untuk memenangi Liga Perdana Inggeris musim hadapan.

Perkara itu merupakan sasaran Ten Hag ketika dia meyakinkan Sir Jim Ratcliffe tentang azam baharu beliau jika terus diberikan kepercayaan dan kontrak baharu di Manchester United.

Sebelum ini terdapat laporan bahawa Ten Hag mungkin akan dipecat dan digantikan dengan pengurus baharu. Beberapa nama dikaitkan dengan Manchester United termasuk Kieran McKenna, Roberto De Zerbi, Thomas Tuchel dan Mauricio Pochettino.

Namun kelab kemudian yakin bahawa Ten Hag adalah individu yang tepat. Dan dia diberikan kontrak baharu sehingga 2026. Ten Hag sendiri mengesahkan bahawa kelab akhirnya mendapati dia adalah pengurus terbaik ketika ini untuk United setelah mereka berunding dengan Thomas Tuchel.

Terlalu banyak konflik pandangan antara kelab dengan Tuchel yang mengesahkan dia menolak rundingan lanjut dengan kelab itu.

Ten Ha berkata: “Man United memberitahu abang Haq sendiri ekk, mereka dah bercakap dengan Thomas Tuchel, yee betul.

“Mereka cakap, mereka akhirnya sedar bahawa mereka sudah memiliki pengurusu terbaik, tu ah tu. Abang le tu.”

“Terkejut abang masa tu, mereka hantar orang ke rumah penginapan abang masa abang cuti. Rupanya mereka bagi kertas kontrak baru. Suka betul abang.”

Dan apa rahsia Man United benar benar yakin dengan Ten Hag walaupun membimbing United ke tangga kelapan EPL musim lalu?

Ten Hag berkata, sasarannya yang penuh keazaman untuk memenangi EPL dan UCL adalah puncanya.

Dipetik daripada BH Online yang memetik laporan agensi Ten Hag berkata: “Masih banyak kerja yang perlu dilakukan untuk mencapai tahap sebenar Manchester United, ini bermakna bersaing untuk memenangi gelaran Inggeris dan Eropah.

“Dalam perbincangan dengan kelab, kami sependapat dalam memburu matlamat berkenaan, dan kami komited untuk mencapainya bersama-sama.”

BACA:  Ten Hag Salahkan Pengadil Punca United Kalah: 'Dari Segi Kualiti Tak Jauh Pun'