Lisandro Martinez Dibedah, Peluang Harry Maguire Untuk Kembali Bersinar

Tindakan Erik Ten Hag tidak melepaskan Harry Maguire pada jendela perpindahan lalu nampaknya satu tindakan genius. Ini kerana Harry Maguire kini berpeluang untuk mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Lisandro Martinez.

Lisandro Martinez terpaksa berehat sekitar 3 bulan kerana retak tulang metartasal. Kecederaan itu pertama kali dia alami ketika aksi UEL menentang Sevilla musim lalu.

Dan kemudian dia mengalami kecederaan sama ketika menentang Arsenal beberapa minggu lalu. Doktor perubatan Man United dikritik kerana tidak melakukan pemulihan dan rawatan sebaiknya ke atas Tukang Sembelih Daging Dari Amsterdam itu, gelaran untuk Martinez sejak di Ajax.

Dia beraksi dalam kesakitan ketika menentang Brighton dan Bayern Munich. Di mana dia memerlukan bantuan painkiller.

Lisandro Martinez dinasihati untuk menjalani pembedahan kedua kerana ianya boleh memberikan risiko jangka panjang kepada kariernya.

Kehilangan Licha pastinya peluang untuk bekas kapten, Harry Maguire kembali menyinar. Pemain yang dianggap Ten Hag pemain penting dalam pasukannya walaupun dia dilucutkan jawatan kapten.

Sebelum ini Harry Maguire menyatakan rundingan dia dengan West Ham tidak dapat diteruskan dan kelab Man United didakwa sangat gembira rundingan itu gagal kerana mereka mahu Maguire kekal.

Maguire juga bertekad mahu merampas tempat dalam skuad utama Man United musim ini bukannya jadi pengecut melarikan diri ke tempat lain.

Maguire turut memuji dirinya pada musim lalu yang menurutnya beraksi sangat baik.

“Saya rasa saya bermain sangat baik musim lalu walaupun tak banyak minit permainan. Buktinya, setiap kali saya bermain kami selalu menang,” tegas Maguire sebelum ini.

“Saya mahu terus kekal dan mahu bersaing merebut tempat dalam pasukan ini.”

Maguire sedar dia perlukan minit permainan untuk merebut slot dalam skuad Euro 2024.

Walaupun bersedih dengan kecederaan Martinez, namun peminat Maguire pastinya tidak sabar melihat legenda mereka itu kembali semula beraksi di atas padang dengan lebih kerap.

Maguire merupakan bek tengah termahal dalam sejarah dunia bola sepak. Dia dibeli dengan nilai £85 juta.

Harry Maguire sedar dia perlu bersaing dengan Raphael Varane dan juga Lindelof. Dengan kecederaan yang turut dialami Shaw, pastinya Maguire kini pilihan kedua sekurang kurangnya.

Selain daripada kehilangan Martinez, United juga berdepan krisis kecederaan lain. Juga ditambah dengan masalah Jadon Sancho yang buat hal.

Apapun alasannya, Man United masih berada di landasan tepat untuk merebut kejuaraan EPL.

Mereka kalah bermaruah di tangan Palace baru baru ini. Namun jelas sekali kekalahan itu akan menjadikan mereka lebih kuat. Bak kata orang

Jangan kejut harimau yang sedang tidur.
Masuk jalan mati susah untuk hidup
Korbankan harga diri kerana ego
Nanti kena tangkap (Aha!)

[Verse 1: Joe Flizzow]
Di jalan raya masih jalan bergaya
My crew with me till the wheels fall off
Uh takda tayar
Tetap ada janji
Sumpah setia
Sehingga akhir hayat dan hujung dunia

Budak-budak gua bawah blok masih ada di gheto
Kereta dah tukar blok
Boleh cucuk toretto
Dan budak-budak dalam blok-blok ibu pejabat
Masih bermesyuarat
Guna setiap saat

Kan gua dah cakap budak Kartel cekap
Tabik dari askar polis dan pengakap
Main monopoli korang masih main congkak
Lu merangkak kalau nak tengok gua dongak

You might also like
What It Is (Solo Version)
Doechii
I Can See You (Taylor’s Version) [From The Vault]
Taylor Swift
When Emma Falls in Love (Taylor’s Version) [From The Vault]
Taylor Swift

Budak Subang semua kena kapal terbang
So fly gari pramugari sorang-sorang
No lah Flizzow tidak pernah tipu korang
Ini top form tapi bukan cakap pasal borang

[Bridge: Joe Flizzow]
Ke kiri, ke kanan
Hati- hati bila di jalanan
Di sini, di sana
Cari kawan jangan cari lawan

[Hook: SonaOne]
(Jangan) Kejut harimau yang sedang tidur
(Salah) Masuk jalan mati susah untuk hidup
(Jangan) Korbankan harga diri kerana ego
(Salah) Nanti kena tangkap dengan Polis Evo

Evo.. Evo..
Jangan kejut harimau tidur
Evo.. Evo..
Di jalan mati susah hidup

(Verse 2: Sonaone)
Woah
Lu pasang Waze pukul 3 pagi tengok sekali
No cops
Tiba-tiba bila simpang kiri ada roadblock
U-turn?
Kenapa kamu lari?
Kalau kau tidak bersalah kenapa tangan bergari huh?

Vroom
Enjin evo berbunyi
Satu jam di balai boleh buat kamu sunyi
Kalau kau hilang suara aku boleh tolong cari
Kalau tak telefon brader kenapa satu kampung mari?

No backup
One two saja
Polis entry want to jaga
Lampu biru buat lu gelabah
You see that like mata rabak
I’ll like
No backup
Aku sahaja
Polis entry want to jaga
Bila nampak lampu waja
Cuak, better run to mama

[Bridge: Joe Flizzow]
Ke kiri, ke kanan
Hati- hati bila di jalanan
Di sini, di sana
Cari kawan jangan cari lawan

[Hook: SonaOne]
(Jangan) Kejut harimau yang sedang tidur
(Salah) Masuk jalan mati susah untuk hidup
(Jangan) Korbankan harga diri kerana ego
(Salah) Nanti kena tangkap dengan Polis Evo

Evo.. Evo..
Jangan kejut harimau tidur
Evo.. Evo..
Di jalan mati susah hidup

[Verse 3: Joe Flizzow & SonaOne]
Gua jaga KL
Tapi KL jaga gua
Ingat pesanan orang tua
Jangan mudah lupa
Jangan mudah riak
Aku takkan sombong
Ingin pergi jauh
Mereka lihat guna teropong

Sekarang jaga keluarga
Dulu keluarga jaga gua
Ingat pesanan mama
Jangan mudah lupa
Jangan mudah takut
Kerna ku tidak gentar
Kerna semua di dunia ini hanya sebentar

[Pre-Hook: SonaOne]
Kejut harimau yang sedang tidur
Masuk jalan mati susah untuk hidup
Korbankan harga diri kerana ego
Nanti kena tangkap dengan Polis evo

[Hook: SonaOne]
Jangan kejut harimau yang sedang tidur
Salah masuk jalan mati susah untuk hidup
Jangan korbankan harga diri kerana ego
Salah nanti kena tangkap dengan Polis Evo

Evo.. Evo..
Jangan kejut harimau tidur
Evo.. Evo..
Di jalan mati susah hidup

Evo.. Evo.. (Kartelo)
Jangan kejut harimau tidur (Hello)
Evo.. Evo..
Di jalan mati susah hidup

BACA:  Michael Owen Percaya 'Lembab' Merupakan Masalah Terbesar Harry Maguire