Valverde Anggap Salah Tidak Menghormati Real Madrid

Mohamed Salah dianggap bersikap biadap terhadap Real Madrid dan dakwaan itu seolah-olah semakin memanaskan aksi perlawanan akhir saingan Champions League yang akan dilangsungkan hujung minggu ini nanti.

Liverpool sepertinya akan lebih bersemangat untuk mengakhiri saingan musim ini dengan memiliki piala ketiga mereka di Paris selepas kegagalan mereka menjulang gelaran Premier League.

Kegagalan Liverpool menjuarai saingan Premier League jelas sekali telah mengecewakan Mohamed Salah apa lagi selepas beliau sedar yang The Reds sudah hampir untuk memenangi gelaran liga minggu lalu.

Ketika Man City mendahului Aston Villa dengan keputusan 3-2, Salah berjaya menjaringkan gol pendahuluan untuk Liverpool dan beliau sempat terpedaya dengan keputusan palsu 3-3 di Etihad.

Ketika beliau sedar yang Villa masih ketinggalan, bintang Mesir itu jelas sekali nampak kecewa dan kekecewaan itu kekal sehingga detik beliau mengambil hadiah kasut emas selepas tamat perlawanan.

Walau bagaimanapun, Salah tentunya mahu setidak-tidaknya mengakhiri saingan musim ini dengan membantu Liverpool membalas dendam terhadap Real Madrid, seterusnya menjuarai saingan Champions League.

Beliau gagal untuk mengakhiri aksi ketika perlawanan akhir saingan Champions League pada tahun 2018 yang lalu kerana dibelenggu masalah kecederaan.

Maka kerana itulah aksi perlawanan akhir pada musim ini dianggap sebagai misi balas dendam oleh Mohamed Salah.

Pemenang kasut emas Premier League itu bahkan turut menyebut nama Real Madrid sebagai lawan idaman beliau di pentas perlawanan akhir sejak dari aksi di peringkat separuh akhir lagi.

Selepas The Reds sah layak ke perlawanan akhir, Mohamed Salah mendedahkan beliau berharap agar Real Madrid berjaya tewaskan City kerana beliau mahu membalas dendam di pentas perlawanan akhir.

Walau bagaimanapun, komen Salah itu sepertinya tak diterima dengan baik oleh para pemain Real Madrid, dengan Federico Valverde mendakwa komen itu satu hal yang biadap.

“Jelas sekali memang setiap perkataan yang keluar dari mulut setiap orang itu adalah pilihan dia sendiri.”

“Saya lawan dia dan ia seolah-olah tak menghormati logo Real Madrid, pemain Real Madrid.”

“Satu-satunya hal yang perlu kami lakukan adalah berikan yang terbaik, cuba tunjukkan mengapa kami ada di pentas perlawanan akhir dan mari berharap kami akan mampu berikan satu piala lagi kepada Real Madrid.”

Tidak pasti mengapa Valverde menganggap komen Salah itu sebagai satu hal yang biadap kerana sepertinya tiada masalah dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh bintang Mesir itu.

“Saya mahu bermain bertemu Real Madrid, saya sekadar mahu jujur.”

Komen Salah kepada BT Sport yang dianggap biadap oleh Valverde itu.

“Manchester City merupakan pasukan yang hebat, kami sudah bermain beberapa kali bertemu mereka musim ini.”

“Jika kamu tanya saya secara peribadi, saya lebih memilih Madrid. Kami kalah perlawanan akhir sebelum ini, saya mahu bermain bertemu mereka dan semoga kami menang.”

Sepertinya komen Salah tidak lah dianggap biadap atau tak menghormati Real Madrid seperti apa yang dilakukan oleh Kylian Mbappe, hingga boleh mengundang kemarahan Valverde.

Memandangkan kedua-dua pasukan telah melakukan comeback ketika aksi peringkat separuh akhir sebelum ini, maka jelas sekali aksi perlawanan akhir nanti sudah tentu akan sangat menghiburkan.

Para peminat juga tentunya sudah tidak sabar mahu menyaksikan aksi perlawanan akhir saingan Champions League minggu ini yang menemukan dua kelab terhebat dunia itu.

Siapa agaknya akan muncul juara nanti, Liverpool atau Real Madrid? Bincangkan diruangan komen.

Sumber: SPORTbible

BACA:  Real Madrid Siapkan Dana RM997.61 Juta Untuk Dapatkan Mbappe