‘Kau Dengan Sweden Pun Tak Layak Ke Piala Dunia’ – Aguero Balas Kritikan Zlatan

aguero zlatan

Pesara bola sepak, Sergio Aguero telah membalas dengan keras lagi pedas kritikan yang dilakukan oleh Zlatan Ibrahimovic ke atas pasukan Argentina yang memenangi Piala Dunia 2022.

Zlatan Ibrahimovic telah menegaskan bahawa cara sambutan Piala Dunia oleh pemain Argentina yang melakukan provokasi kepada pemain Perancis terutamanya Kylian Mbappe adalah sebagai sesuatu yang kurang ajar.

Semua ini membuatkan Zlatan Ibrahimovic berbulu kerana menganggap sambutan Argentina itu terlalu berlebihan dan mendakwa Argentina tidak akan lagi memenangi Piala Dunia tanpa Lionel Messi dengan memperlekehkan pemain yang ada di dalam skuad Argentina.

Ibrahimovic memberitahu France Inter:

“Saya berkata Argentina pasti akan memenangi Piala Dunia. Jika anda ingin mengingati Piala Dunia Qatar sepanjang sejarah, siapa yang akan menang? (Kapten Argentina) Messi. (Bukan Mbappe?) Tidak, kerana Messi dianggap pemain terbaik dalam sejarah.”

“Tetapi saya kasihan kepada Mbappe, kerana jika anda menjaringkan empat gol dalam perlawanan akhir (termasuk penentuan sepakan penalti) dan tidak memenangi Piala Dunia, itu sangat menyedihkan. Tetapi dia akan memenangi satu lagi Piala Dunia dan dia sudah memenangi satu lagi, jadi saya tidak bimbang tentang Mbappe.”

“Saya bimbang dengan pemain Argentina yang lain kerana mereka tidak akan memenangi apa-apa lagi. Messi telah memenangi segala-galanya dan dia akan diingati. Tetapi selebihnya, yang berkelakuan buruk, kita tidak boleh menghormati itu.”

“Ini datang daripada saya sebagai pemain bola sepak profesional di peringkat tinggi. Bagi saya, ia adalah petanda bahawa mereka akan menang sekali dan tidak akan menang lagi, kerana anda tidak menang seperti itu.”

Aguero Counter Zlatan

Sejak bersara kerana masalah jantung pada Disemberi 2021, Sergio Aguero kini kerap bersiarang langsung di platform pengstriman dalam talian, Twitch dan membalas kembali kenyataan Zlatan Ibrahimovic itu.

Aguero memulakan kritikan balas itu dengan mengejek nama Zlatan Ibrahimovic dan mencadangkan Zlatan mengakui dia adalah penyokong Perancis.

“Adakah saya mengatakan apa yang saya fikirkan atau tidak? Zlatan. Ibrahimovic. Ibra-himovic. Ia adalah sama, ia adalah nama yang agak sukar, lebih baik untuk menyebut Zlatan.”

“Zlatan, sebelum berkata demikian, mungkin lebih baik anda memutuskan bahawa anda lebih suka Perancis untuk menang, untuk mengatakan bahawa yang lain berkelakuan buruk. Jika mereka berkelakuan buruk, anda mengatakan bahawa anda mengatakannya sebagai profesional peringkat tinggi.”

Aguero juga mendakwa di bermain di peringkat tertinggi sebagai pemain profesional dan mengingatkan Zlatan bahawa dia juga seorang pemain yang sentiasa berkelakuan buruk dan menyebut kisah buah nanas.

“Anda bermain, saya juga bermain di peringkat tertinggi. Tetapi ingatlah bahawa anda juga berkelakuan buruk semasa bermain. Saya percaya, kan? Dalam erti kata lain, akhirnya, kita tidak membaling batu jika mereka akan membaling kita lagi nanti.”

“Pepatah di Argentina ialah: jangan meludah jika anda akan jatuh. saya tak tahu. Atau mari kita ingat di padang bahawa anda mempunyai, katakanlah, kelakuan buruk. Sedikit ironi.”

“Sesetengah nanas, beberapa nanas, saya ingat bahawa di Galaxy anda memukulnya dengan nanas dan kemudian, saya masih ingat, anda berpura-pura bahawa dia menyakiti anda dan memijak anda. Adakah itu untuk anda berkelakuan baik atau berkelakuan buruk? Mari berfikir.”

Bagi Aguero, Zlatan Ibrahimovic yang juga terkenal dengan sikap buruk kurang ajar tidak layak yang bercakap mengenai ini dan untuk mengkritik kejuaraan Argentina yang seterusnya, Zlatan patut memikir mengenai Sweden dan para pemainnya yang langsung tidak layak ke Piala Dunia.

“Untuk bercakap bahawa mereka berkelakuan buruk, saya fikir anda adalah yang paling tidak sesuai untuk bercakap. Saya fikir. Nampaknya anda salah dalam perkara ini. Akhirnya itu pendapat anda, kan?…”

“Nampaknya saya sangat tidak sopan untuk mengatakan bahawa kami tidak akan menang lebih banyak. Saya fikir sebelum bimbang tentang Argentina, anda boleh bimbang tentang negara anda, tentang pemain anda, yang tidak berada di Piala Dunia yang lalu.”

“Bolehkah kita berfikir begitu? Mereka tidak mengklasifikasikan. Tetapi, saya tidak tahu. Lebih baik daripada bimbang tentang Argentina dan bercakap seperti itu… Sudah tentu, saya fikir, seperti yang anda fikirkan.”

Untuk mencukupkan jam streaming dan menarik lebih ramai penonton, Aguero telah menuduh Zlatan kecewa kerana Messi menang Piala Dunia dan merupakan pemain terbaik dunia.

“Dan Messi menang. Mungkin itu membuat anda marah, bahawa Messi telah memenangi Piala Dunia dan itulah sebabnya anda menyakitkan untuk mengakui bahawa Messi adalah pemain terbaik di dunia, dan menyakitkan anda bahawa dia memenangi Piala Dunia di Argentina.”

“Ini bola sepak. Kadang-kadang ia dimainkan dengan baik, ia dimainkan dengan teruk. Anda bermain dengan baik dan anda bermain dengan baik sebagai bajingan di atas padang. saya tak tahu. Juga ambil perhatian bahawa negara lain berkelakuan buruk.”

“Saya mengatakan sesuatu yang tidak masuk akal. Katakan sahaja ia tidak adil. Tidak adil apa yang dia katakan. Jika anda memberitahu saya bahawa anda adalah pemain yang baik, sangat baik (tingkah laku), tidak perlu berhujah.”

Aguero terus menggali dan mengungkit kembali kenapa Pep Guardiola menjualnya ketika di Barcelona dan menyuruh Zlatan melihat kembali sikapnya disepanjang karier.

“Tetapi anda seorang pejuang. Saya ingat anda pernah bergaduh dengan Otamendi juga, dalam perlawanan antara City dan United. Anda bertengkar dengan Pep, Pep Guardiola.”

‘Saya membayangkan sesuatu. Pep kemudian mahu menjual anda dari Barcelona. Saya rasa untuk bercakap tentang bagaimana Argentina berkelakuan buruk, anda perlu melihat kerjaya anda terlebih dahulu untuk melihat sama ada anda berkelakuan baik, jika anda berkelakuan sederhana baik. Dan saya rasa awak tidak berkelakuan baik.”

Penjaring terbanyak Manchester City sepanjang masa itu juga terasa dengan kenyataan Zlatan kerana dia ada bersama skuad Argentina yang meraih kejuaraan ketiga.

“Adakah saya mengutuk Zlatan? Dia mengutuk rakan-rakan saya. Saya berada di sana. Apatah lagi, anda juga boleh bercakap dengan saya, kerana saya berada di sana.

“Saya rasa awak baling saya, sekarang saya baling awak. Kami adalah juara dunia, Zlatan, dan anda mahu bunuh diri. Dan Messi adalah yang terbaik di dunia, maaf.”

“Argentina adalah juara. Kami menjulang Piala. Dan awak sedang memerhati. Pemain yang kurang ajar mengangkat Piala. Saya minta maaf. Saya minta maaf.”

Aguero menutup kritikan pedas ke atas Zlatan itu dengan ejekan demi ejekan. Kami yang kurang ajar ini adalah juara.

BACA:  Zlatan Namakan Pemain Paling Layak Memenangi Anugerah Ballon D'or 2021