Kerana Cinta Kepada Man United, Evra Lepas Rindu Makan Rumput Old Trafford

Patrice Evra telah memakan rumput di Old Trafford sebagai tanda rindu, kasih dan sayangnya beliau kepada kelab tercintanya itu.

Bekas pemain kebangsaan Perancis itu melakukan aksi menarik dan sungguh menghiburkan dengan beliau mempromosikan kesedapan rasa rumput di padang Old Trafford.

Beliau tidak membuat ‘paid review’ tetapi dengan ikhlas telah mempromosikan rumput di padang Old Trafford dengan menganggap rasanya sesedap bawang putih.

Secara peribadi, Evra merasakan Old Trafford seperti rumah keduanya yang mana di stadium keramat itulah beliau berjaya mencipta nama untuk menjadi antara pemain terhebat dunia satu ketika dahulu.

Evra menandatangani perjanjian bersama Manchester United pada jendela perpindahan Januari pada tahun 2006 dari Roma.

Beliau berjaya mencipta pelbagai kejayaan bersama setan merah dan turut mencipta nama menjadi antara pemain terhebat dunia pada ketika itu.

Evra juga berjaya membantu setan merah memenangi lima gelaran Premier League dan juga satu gelaran Champions yang dimenangi pada tahun 2008.

Setahun selepas Sir Alex Ferguson memutuskan untuk bersara dari dunia bola sepak, Patrice Evra turut sama memilih untuk meninggalkan Old Trafford.

Evra sememangnya sering memuat naik video lucu di laman instagram miliknya, dengan ramai peminat tidak kira dari pasukan mana sekali pun akan tetap terhibur melihat telatahnya.

Terbaru, beliau telah memuat naik satu video khas untuk mempromosikan stadium serta rumput di padang Old Trafford sebelum aksi sepak mula Manchester derby.

“Hai semua, inilah apa yang saya katakan! Home sweet home. Stadium yang sungguh luar biasa. Ini rumah saya.”

Jelas Evra ketika merakam aksinya dalam stadium yang ketika itu masih kosong.

“Dan kamu semua mungkin tidak akan pernah percaya pada saya ketika saya kata yang saya pernah makan rumput. Ini buktinya.”

Jelas Evra sambil mencabut rumput di padang Old Trafford lalu terus memasukkan ke dalam mulutnya.

Beliau benar-benar menikmati kesedapan rumput tersebut dan langsung tidak menunjukkan tanda-tanda aneh dan ia menunjukkan yang rumput itu benar-benar sedap.

Bukan hanya helaian rumput, sekali dengan akar beliau rentap lalu memakannya dengan penuh kenikmatan.

“Ada rasa bawang putih di sini. Tapi tak kesah.”

“Sebelum ini rasanya sedikit lebih sedap. Saya bukan vegetarian tapi tak kesah, kerana saya cintakan permainan ini!”

Jelas Evra sambil ketawa besar.

“Ayuh United!”

Jerit Evra mengakhiri video pendeknya itu.

Evra mungkin sedikit kecewa kerana Man Utd tewas dalam perlawanan tersebut, dengan beliau kemudiannya mengajar para peminat cara untuk berdepan dengan penyokong Man City.

Evra seru penyokong Manchester United supaya tunjukkan buku sejarah kepada penyokong City

Patrice Evra meminta peminat Man United jangan gelabah, walaupun sekarang mereka di belakang Man City dari segi kejayaan dan prestasi dalam beberapa musim ini.

Kali terakhir Man United menang Liga Perdana Inggeris adalah pada musim terakhir Alex Ferguson menjadi pengurus. Begitu juga dengan Liga Juara Juara Eropah.

Evra meminta peminat United berpegang kepada kata kata keramat, sila buka buku sejarah, dan tengok kelab mana paling banyak Piala.

Evra bermain di Old Traffrod selama 8 musim dan menuai banyak kejayaan bersama Red Devils.

Sejak Pep Guardiola tiba di Man City, skuad biru itu tak pernah gagal menamatkan saingan liga di atas Man United.

Namun Evra tetap menganggap Man United sebagai pasukan lebih hebat dan nombor 1 di bandar Manchester.

“Tiada peluang langsung [City no.1 di bandar Manchester]. Aku ada lima kejuaraan Liga Inggeris, jumlahnya sama dengan yang dimiliki City dalam sejarah kelab mereka. Itu baru piala saya seorang tu.”

“Liga Juara Juara Eropah kamu [Man City] di mana?”

“Ya, masa ni mereka lagi bagus daripada United. Tapi itu tak penting. Kerana sejarah tak akan pernah mati. Jika mereka mulai memenangi UCL barulah sejarah itu mulai berubah.”

“Itupun mereka kena sampai ke tahap Chelsea dulu (2 UCL). Tapi mereka masih jauh daripada nak sampai situ.”

“Hanya bebudak yang lahir selepas Playstation 5 (2020) yang akan kata, City kelab terbesar di dunia. Yang lain? Tak akan la.”

Sumber: Instagram Evra

BACA:  Premier League 2019/20: Manchester United 3-0 Sheffield United