Jawatan Kosong: Ketua Jurulatih Dan Pengarah Sukan Belgium

Persatuan Bola Sepak Belgium (Royal Belgian Football Association, RBFA) telah membuka peluang pekerjaan kepada semua dengan dua jawatan kosong ditawarkan iaitu Ketua Jurulatih Dan Pengarah Sukan pasukan kebangsaan Belgium.

Pengumuman rasmi ini telah dibuat oleh RBFA melalui laman sesawang rasmi mereka selepas perletakan jawatan pengurus mereka, Roberto Martinez kerana kegagalan di kempen Piala Dunia 2022.

RBFA kini sibuk melakukan proses pemilihan ketua jurulatih baru bagi membawa cabaran Belgium ke kejohanan EURO 2024. Walaupun selepas penyingkiran awal di Piala Dunia di Qatar, RBFA tetap bercita-cita tinggi untuk masa depan.

Bola sepak adalah minat harian untuk lebih daripada setengah juta rakyat Belgium. Bola sepak menghubungkan dan menyatukan kita. Ia ada dalam DNA Belgium.

Pengetahuan, pengalaman dan semangat ditaburkan setiap hari untuk misi: penganjuran dan pembangunan bola sepak Belgium dengan kem pangkalan baharu di Tubize, RBFA merupakan pusat bola sepak kebangsaan yang lengkap.

Ia adalah jantung berdegup bola sepak Belgium. Kompleks serba baharu, moden dan direka bentuk secara ekologi dengan semua kemudahan dan teknologi yang diperlukan.

Sebagai Persatuan Bola Sepak Diraja Belgium yang bertanggungjawab menganjurkan sukan di semua peringkat selama lebih 126 tahun maka dua kekosongan jawatan terpenting perlu diisi.

1. Ketua Jurulatih

Semua elemen telah disediakan untuk kekal berjaya pada masa hadapan. Terpulang kepada jurulatih pasukan kebangsaan baharu untuk bekerja dengan apa yang ada dan membawa kami ke kejayaan baharu.

RBFA sedang mencari jurulatih pasukan kebangsaan sepenuh masa yang tahu cara untuk menang.

Jurulatih pasukan kebangsaan baharu itu sangat bercita-cita tinggi dan mempunyai pengalaman antarabangsa yang diperlukan di peringkat tertinggi, pengetahuan taktikal bola sepak dan pandangan serta kemahiran peribadi yang betul.

Ciri utama bakal jurulatih yang dicari ini adalah seorang pemenang bersiri dengan pengalaman dalam menguruskan pemain terbaik.

Tahu bagaimana untuk memberi tumpuan kepada mewujudkan kumpulan yang rapat dan bagaimana untuk mengintegrasikan pemain muda.

Persatuan bola sepak sedang mencari pakar taktikal yang menyokong pilihannya dengan data, teknologi dan parameter objektif serta menggunakan kepakaran dan struktur sukan RBFA.

Permohonan mesti diterima sebelum 10 Januari 2023 di pautan e-mail tersebut: [email protected] selepas itu proses pemilihan akan dimulakan oleh Pasukan Petugas.

2. Pengarah Sukan Elit Bola Sepak

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, RBFA telah mengusahakan asas sukan yang kukuh. Teras teknikal menyatukan semua yang berkaitan dengan organisasi sukan: pasukan kebangsaan (belia), visi bola sepak merentas kumpulan umur yang berbeza, data dan teknologi, analisis prestasi, pengakap dan pengesanan bakat, kesihatan dan prestasi, futsal, dan ini untuk kedua-duanya pasukan lelaki dan wanita.

Teras teknikal akan diterajui oleh duo pelengkap yang kuat. Selain Pengarah Operasi Bola Sepak (Jelle Schelstraete), yang mengetuai organisasi sukan itu, RBFA akan mencari Pengarah Sukan Elit Bola Sepak, yang akan menjaga visi bola sepak untuk pelbagai pasukan kebangsaan dan menguruskan jurulatih pasukan kebangsaan.

Kriteria utama Pengarah Sukan Elit Bola Sepak:

• Mempunyai profil bola sepak dengan pengalaman antarabangsa di peringkat tertinggi.

• Mepunyai Lesen Pro atau memenuhi syarat untuk mendapatkannya dalam jangka pendek

• Memantau aplikasi visi bola sepak di pasukan kebangsaan yang berbeza.

• Menjadi sound board bola sepak untuk jurulatih pasukan kebangsaan kita, termasuk pasukan A.

• Memantau pasukan belia negara kita dan memberikan maklum balas kepada jurulatih.

• Mengetuai latihan jurulatih.

• Memastikan program jangka panjang berpotensi tinggi dalam bola sepak Belgium.

Permohonan mesti diterima sebelum 10/01/2023 melalui laman web kami www.rbfa.be dan jika terdapat sebarang soalan, anda boleh menghubunginya di [email protected]

BACA:  EURO 2020 Suku Akhir: Belgium 1-2 Itali