Mo Salah Tidak Akan Dijual! – Liverpool

Ketika Al Ittihad terus rancak dan mencuba sedaya upaya untuk mendapatkan Mohamed Salah selepas berjaya memancing beberapa pemain bintang handalan dunia, Liverpool menegaskan bahawa pemain bintang mereka itu tidak akan dijual.

Keputusan muktamad sepenuhnya terletak di kaki Liverpool, yang pastinya tidak mahu menjual penyerang itu, tetapi satu sumber memberitahu Sky Sports News bahawa Salah ingin mendengar terlebih dahulu apa yang akan ditawarkan Al Ittihad.

Penerbitan Sepanyol, Relevo mendakwa pemain antarabangsa Mesir itu mahu meninggalkan kelab Anfield dan rombongannya telah bertemu dengan pegawai Al-Ittihad di Dubai untuk menjelaskan hasrat mereka untuk menjadikannya pemain dengan bayaran tertinggi dalam liga.

Relevo juga melaporkan bahawa kepercayaan agama pemain adalah bahagian penting dalam pemikirannya dengan Islam agama sebagai rasmi Arab Saudi.

Pendedahan Relevo bahawa pemain itu berminat untuk berpindah jauh berbeza dengan komen daripada ejennya sebelum ini yang menyatakan Salah akan terus komited kepada Liverpool.

Laporan minat terhadap Salah dari Arab Saudi mula muncul lebih awal pada bulan Ogos, dengan dakwaan bahawa Al-Ittihad bersedia untuk menawarkan kepada Salah sekitar £155 juta gaji selama dua musim.

Fabrizio Romano melalui ciapannya di Twitter menyatakan Liverpool tidak akan menjual Salah kerana pasti sukar untuk mencari pengganti ketika jendela perpindahan musim panas Premier League akan melabuhkan tirainya pada 1 September ini.

Ketua pemberita Sky Sports News Kaveh Solhekol juga senada dengan Fabrizio Romano, juga menyatakan bahawa Salah tidak akan dijual oleh Liverpool:

“Kami sudah lama tahu mereka mahu mendapatkan Salah dan setakat ini Liverpool menegaskab Salah tidak akan dijual.

“Apabila laporan ini mula muncul sebulan lalu bahawa mereka berminat, ejennya sendiri keluar di media sosial dan berkata Salah komited dengan Liverpool. Jika itu tidak berlaku, dia tidak akan menandatangani kontrak baru musim panas lalu.”

“Kontrak itu menjadikannya pemain dengan gaji terbaik di Liverpool, masih mempunyai dua tahun lagi untuk bermain dan Liverpool sangat jelas bahawa mereka tidak mahu menjualnya.”

“Tetapi seperti yang kita lihat sepanjang musim panas, kelab Liga Pro Saudi ini tidak menerima jawapan tidak. Mereka mempunyai senarai sasaran mereka, dan akan melakukan apa sahaja untuk menandatangani pemain tersebut.”

“Mereka tidak akan berputus asa dan jendela perpindahan Saudi dibuka selama beberapa hari (7 September) selepas jendela perpindahan di sini ditutup (1 September). Ini mempunyai kesan yang benar-benar tidak stabil pada Liverpool, tetapi ia adalah sesuatu yang semua orang dalam permainan ini di Eropah terpaksa membiasakan diri. Liga Pro Saudi berada di sini untuk kekal dan mereka mempunyai wang untuk mencuba dan kadangkala berjaya, dengan membeli pemain terbaik dunia.”

“Saya rasa Mo Salah bukan untuk dijual. Dia pemain Liverpool dengan gaji terbaik. Perkara terakhir yang Jurgen Klopp mahukan ialah kehilangannya begitu lewat di jendela perpindahan. Klopp keluar baru-baru ini dan berkata dia tidak berpuas hati dengan bagaimana jendela Saudi Pro League masih dibuka. selepas tingkap Liga Perdana ditutup. Dia bimbang tentang fakta kelab Saudi boleh masuk dan mengambil pemain dari kelab Liga Perdana selepas jendela perpindahan di sini ditutup, jadi mereka tidak dapat menggantikan mereka.”

“Sekiranya Al Ittihad cuba mendapatkan Salah selepas tingkap ditutup pada Jumaat depan, mimpi buruk Klopp akan menjadi kenyataan.”

“Ini adalah pasaran perpindahan – kelab Saudi mempunyai tarikh perpindahan yang berbeza untuk kelab Liga Perdana. Al Ittihad tidak melakukan apa-apa yang salah. Mereka cuba untuk menandatangani pemain.”

“Adakah setiap pemain mempunyai harga masing-masing? Adakah ia akan sampai ke peringkat di mana harganya sangat tinggi sehingga Liverpool tergoda untuk aliran tunai masuk? Tidak ada sebarang petunjuk setakat ini dari kelab bahawa ini akan berlaku.”

“Kami telah melihat berkali-kali pada musim panas ini, kelab Saudi mengenal pasti sasaran dan menabur wang pada sasaran mereka. Kami bercakap tentang jumlah wang yang luar biasa dan kami telah diberitahu beberapa pemain ini yang enggan berpindah diberitahu mereka akan diberi 50 peratus lebih tinggi daripada gaji mereka sepanjang tempoh kontrak mereka ada sekarang, bebas cukai, untuk menggoda mereka untuk menyertai.”

BACA:  Salah Mahu Buktikan Tindakan Chelsea Melepaskannya Adalah Salah