Peminat Liverpool Minta Maaf Selepas Dicarut Jurgen Klopp

Seorang peminat Liverpool dengan nada cuak telah meminta maaf kepada Jurgen Klopp selepas pengurus Liverpool mencarut kepadanya hanya kerana peminat itu mahukan tandatangan kenang-kenangan sahaja.

Pada hari Rabu yang lalu, Liverpool melengkapkan jelajah pramusim mereka ke Singapura dengan kekalahan menjadi keputusan ketika menentang juara Bundesliga Jerman, Bayern Munich.

Cody Gakpo, Virgil van Dijk dan Luis Diaz semuanya berada dalam senarai penjaring tetapi The Reds tewas 4-3 hasil jaringan bintang Bayern Serg Gnabry, Leroy Sane, Josip Stanisic dan Frans Kratzig.

Selepas perlawanan, Klopp dirakam menyumpah serta mencarut kepada seorang peminat yang meminta autograf di hotel pasukan Liverpool.

Ketika turun pasukan Liverpool turun dari bas pasukan, Jurgen Klopp pergi ke arah peminat Liverpool yang menunggunya sambil membuat rakaman. Klopp jelas kedengaran telah berkata:

“Pantas dan lincah ya, aku sebenarnya tidak mempunyai masa.”

“Dan anda perlu memegang baju sialan itu dengan betul.”

Orang di belakang kamera kedengaran dengan suara cuak pantas memohon maaf apabila Klopp terus menandatangani baju tersebut. Entah Klopp bergurau atau benar-benar melemparkan carutan itu yang menimbulkan pelbagai pendapat di kalangan peminat dan haters. Korang rasa?

Semasa jelajah pramusim, Klopp bercakap tentang jumlah peminat yang menunggunya dan pemain. Bos Liverpool itu berkata:

“Suasananya hebat, saya katakan di luar. Orang ramai mencipta sesuatu yang sangat istimewa, kami rasa dari detik pertama sangat dialu-alukan. Sangat tegang! Orang ramai menunggu kami di mana-mana, saya faham itu.”

“Tetapi saya tidak akan terlepas membuka pintu dan semua orang bersorak, sejujurnya. Saya akan sangat gembira jika saya boleh membuka pintu di rumah dan tiada siapa yang bersorak!”

Mengenai persembahan pertahanan Liverpool menentang Bayern, Klopp berkata:

“Sekeliling gol jelas tidak begitu hebat, tetapi terdapat banyak momen lain yang sangat bagus juga.”

“Selain itu, bagaimana saya berkata, saya melihat banyak persembahan individu yang baik, saya fikir sangat menggalakkan, sangat positif, dan kami boleh bekerja dengan itu, itu sahaja.”

Liverpool akan kembali beraksi pada hari Isnin ketika mereka menentang Darmstadt untuk perlawanan pramusim terakhir mereka. The Reds kemudiannya akan memulakan kempen Liga Perdana 23/24 menentang Chelsea di Stamford Bridge pada 13 Ogos.

Prestasi Liverpool dalam jelajah pramusim ini sedikit goyah terutamanya dibahagian pertahanan walaupun mempunyai jentera serangan yang tidak boleh bawa bincang.

BACA:  Klopp: Tumpas Di Tangan Napoli Persediaan Terbaik Hadapi Manchester City