Ronaldo Beri Amaran Kepada Benzema Mengenai Erik Ten Hag

Benzema Ballon d'Or

Cristiano Ronaldo telah memberi amaran kepada bekas rakan sepasukannya di Real Madrid, Karim Benzema supaya berhati-hati jika mahu berkerjasa di bawah bimbingan pengurus Manchester United, Erik Ten Hag.

Menurut Javier Parra Pena, Manchester United kini sedang meneroka peluang perjanjian pinjaman selama enam bulan untuk mendapatkan Karim Benzema, selepas pemenanga Ballon d’Or itu beraksi di Arab Saudi.

Setakat ini Karim Benzema telah menjaringkan 15 gol dalam 24 penampilan untuk kelab Liga Pro Saudi, Al Ittihad sejak menamatkan kerjayanya yang penuh gemilang di Real Madrid.

Dan laporan baru-baru ini melaporkan bahawa pemain itu bersedia untuk kembali ke Eropah, dengan Manchester United memantau situasi pada jendela perpindahan Januari.

Karim Benzema dikaitkan dengan perpindahan ke Old Trafford pada 2009 sebelum penyerang itu menyertai Real Madrid. Sepanjang kariernya bersama Los Blancos, Benzema telah menjaringkan 354 gol dalam 648 perlawanan.

Walaupun pemain Perancis itu mungkin yakin dengan pinjaman ke Manchester United, dia mungkin mengambil kira amaran yang diberikan oleh Cristiano Ronaldo mengenai Erik Ten Hag.

Bercakap mengenai pengurus dari Belanda itu pada November 2022, Ronaldo mendakwa dia “tidak menghormati” Ten Hag dan pengurus itu cuba memaksanya keluar pada musim panas.

“Saya tidak menghormati dia [Ten Hag] kerana dia tidak menunjukkan rasa hormat kepada saya,” kata Ronaldo mengenai Piers Morgan Uncensored.

“Jika anda tidak menghormati saya, saya tidak akan menghormati anda.”

Pemain antarabangsa Portugal itu juga menegaskan bahawa United dan Ten Hag yang menolaknya ke arah pintu keluar.

“Manchester United cuba memaksa saya keluar,” katanya.

“Bukan sahaja pengurus tetapi dua atau tiga lelaki lain yang berada di sekitar kelab [di peringkat eksekutif kanan]. Saya rasa dikhianati. Saya tidak kisah, orang harus mendengar kebenaran. Ya, saya rasa dikhianati. Saya rasa bahawa sesetengah orang tidak mahu saya di sini, bukan sahaja tahun ini tetapi musim lalu juga.”

Permusuhan Ronaldo dan Ten Hag bukan lagi rahsia dan setakat ini tiada lagi tawaran rasmi dikemukakan Manchester United untuk mendapatkan Karim Benzema.

Khabar ini hadir melalui Javier Parra Pena dan sudah pasti jika Manchester United berjaya mendapatkan Benzema akan menjadi satu deal yang baik. Nak harap kat Martial, matilanak.

BACA:  Patricio Boleh Selamatkan Penalti Benzema Jika Ikut Nasihat Pepe