Rupa-Rupanya Glazer dan Gary Neville Tidak Terlepas Dari Kecaman Ronaldo

ronaldo glazer

Rupa-rupanya, pemilik Manchester United, keluarga Glazer dan Gary Neville tidak terlepas dari kecaman Cristiano Ronaldo yang dilakukan secara ultra attacking bersama Piers Morgan.

Ini susulan beberapa lagi klip rakaman perbualan itu dikeluarkan selepas ramai menempelak Ronaldo kenapa tidak menghentam keluarga Glazer dalam temuramah itu.

Temuramah penuh antara Piers Morgan dan Cristiano Ronaldo itu hanya akan disiarkan pada hari rabu dan khamis ini.

Hos TalkTV, Piers Morgan mengesahkan bahawa lelaki berusia 37 tahun itu memang membincangkan mengenai Glazers dalam sembang mereka, yang juga telah didokumenkan oleh The Sun.

Ronaldo telah melabel Manchester United sebagai kelab pemasaran atau marketing kelab di mana mereka hanya memfokuskan bagaimana untuk menjana wang tanpa mempedulikan pasukan.

Seperti dipetik Ronaldo berkata:

“Pemilik kelab, dengar, mereka tidak mengambil berat tentang kelab. Seperti yang anda tahu, Manchester [United] adalah kelab pemasaran. Mereka akan mendapat wang daripada pemasaran. Sukan, mereka tidak begitu peduli pada pendapat saya.”

Ronaldo turut mendedahkan dia tidak pernah bercakap dengan Glazers sejak kembali ke Manchester United pada 2021. Anda boleh menyemak komen Ronaldo mengenai Glazers di bawah.

Penyokong Manchester United telah membuat bantahan terhadap Glazers baru-baru ini pada Ogos, semasa kemenangan 2-1 ke atas Liverpool di tempat sendiri.

Apabila ditanya sama ada mereka betul berbuat demikian, Ronaldo menjawab:

“Peminat, mereka sentiasa betul. Saya fikir penyokong harus tahu perkara sebenar, harus tahu bahawa pemain, kami mahukan yang terbaik untuk kelab. Saya mahukan yang terbaik kelab.”

“Inilah sebabnya saya datang ke Manchester United. Inilah sebabnya saya suka kelab ini. Tetapi anda mempunyai beberapa perkara di dalam kelab yang tidak membantu Manchester mencapai tahap teratas seperti City, Liverpool dan juga Arsenal, contohnya.”

“Yang rumit, ia sukar. Ia sukar pada pendapat saya, ia akan menjadi sukar untuk Manchester untuk berada di puncak permainan dalam dua, tiga tahun akan datang.”

Mereka bukan Kawan Saya

Ronaldo kemudian menumpukan perhatiannya kepada bekas rakan sepasukan Wayne Rooney dan Gary Neville, yang secara terbuka mengkritik penyerang itu.

Dia bertindak tidak mempedulikan Neville semasa liputan Sky Sports ketika kemenangan 1-0 United ke atas West Ham United bulan lepas.

Ketika ditanya sama ada kritikan Rooney adalah cemburu, Ronaldo menyatakan:

“Mungkin, kerana dia menamatkan kariernya dalam usia 30-an. Jadi, saya masih bermain di peringkat tinggi.”

“Saya tidak akan mengatakan bahawa saya kelihatan lebih baik daripadanya. memang benar, tetapi… Sukar untuk mendengar [kepada] kritikan yang negatif seperti itu tentang orang yang pernah bermain bersama anda, contohnya, Gary Neville, juga.”

Morgan menjawab:

“Ya, maksud saya, Gary Neville, anda tidak mempedulikannya di atas padang dan dia kelihatan agak kecewa sebenarnya. Kerana dia jelas suka menjadi kawan anda, tetapi dia juga mengkritik anda…”

Ronaldo menjawab:

“Orang ramai boleh mempunyai pendapat mereka sendiri, tetapi mereka tidak benar-benar tahu apa yang berlaku.”

“Sebagai contoh, di dalam padang latihan dan kawasan Carrington atau bahkan kehidupan saya – mereka harus mendengar bukan sahaja kepada satu sudut pandangan, mereka juga perlu mendengar pandangan saya.”

“Kerana ia mudah untuk mengkritik. Tetapi jika anda tidak’ Tidak tahu keseluruhan cerita, ia mudah.”

Ketika Morgan bertanya sama ada mereka kawannya, Ronaldo mencelah:

“Mereka bukan kawan saya.”

Ronaldo menjaringkan 18 gol dalam Liga Perdana untuk United musim lalu, yang menduduki tempat keenam dengan pungutan mata paling rendah dalam Liga Perdana.

Kelab itu akan mempertimbangkan responsnya terhadap wawancara Ronaldo apabila ia telah disiarkan sepenuhnya.

BACA:  Dalam Tempoh 18 Bulan, Cristiano Ronaldo Bakal Ganti Ole